About aging..

Biologiskt åldrande är en naturlig process av livet. När man som jag börjar bli hmmm ”lite äldre” märks det att många saker förändras i och utanpå kroppen. Speciellt huden i ansiktet påverkas och är också väldigt utsatt hela tiden för utifrån kommande faktorer såsom vind, avgaser, kyla, och sol. Detta gör att huden åldras ännu snabbare. Nya hudceller bildas inte lika snabbt och inte heller behåller huden sin fukt på samma sätt som tidigare, huden blir därmed slappare och grövre. Jag har en ganska tjock och grovporig (tips mot detta tas gärna emot) hy som dessutom fläckvis blivit både pigmenterad och solskadad. Jag är inte rökare så det är ju ett stort plus. Har egentligen aldrig varit noggrann med att rengöra huden ordentligt med bra produkter, tyvärr. Å andra sidan har jag heller inte sminkat mig mycket genom åren. Solskyddfaktor fanns väl kanske, men det var ju modernt att se lite ”bränd” ut så man tog hellre olja. Nån som känner igen sig där?!DSC04657.JPGNu däremot försöker jag använda bra produkter och även mycket fukt, ändå är det svårt att bli helt nöjd. Genetiken har också stor betydelse, jag hade ganska runda kinder som ung och det gör att min åldrande hud blir lite mer ”tung” när den tappar elasticitet. Det man kan göra är att försöka leva så hälsosamt som möjligt gällande kost och motion. Sömnen och att dricka mycket vatten påverkar också.DSC04658DSC04665.JPGTjejerna, Emilia och Mathilda har bägge fått riktig porslinshy, de har sluppit ärva min grova…haha!DSC04663.JPG

DSC04667.JPG

DSC04651
Påse under ögat, för lite sömn och för lite vatten helt enkelt!

DSC04669.JPGÄlskar Clarins Beauty Flash Balm den sk askungekrämen eller flygvärdinnekrämen. Den tar man antingen som en mask i 15 minuter, eller så kan man ha den under sin dagkräm. Stramar åt, ger lyster och doftar ljuvligt! Tycker överlag mycket om Clarins produkter.DSC04680.JPG

DSC04679.JPGNågot jag är mindre bra på är att gå på klassiska ansiktsbehandlingar, kan inte ens minnas att jag varit på en. Däremot har jag provat Dermapenbehandling som hjälpte lite mot stora porer, iallafall för en tid. Denna måste upprepas, kommer nog ta en kur snart igen! Hudterapeuten som utförde denna behandling rekommenderade Nimues Barrier, den fungerar som en ”jacka” för huden i ansiktet och skyddar mot ”fiender”. Superbra! Så skydd för huden är det som gäller i allra högsta grad, framför allt mot SOLEN! Gällande fukttillförsel förutom att försöka dricka mer vatten använder jag Kiehl´s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque. Den gör underverk för huden, är som att dricka 3 extra glas vatten. Jag gör såhär; rengöring av ansiktet för kvällen, sedan direkt på med masken inget annat. Sover med den och tvättar av mig med kallt vatten på morgonen! Kiehl´s produkter är ganska dyra enligt mig, men just denna Overnight Masque är prisvärd och väldigt dryg. Kommer aldrig sluta använda den.

DSC04681.JPGGlöm nu inte sömnen vänner! Det heter inte skönhetssömn utan anledning!

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.