Att vara här och nu!

thumbnail_IMG_0723.jpg
Sol,vind och vatten, när jag tittar på den här bilden känner jag känslan i mig när jag låg där i sanden med papegojan på axeln. Man är här och nu, den känslan vill jag vara i oftare, här och nu känslan!

thumbnail_IMG_0721

Har ni lätt för att leva i nuet? Jag tycker det är svårt att uppleva det där härliga tillståndet i den här stressade vardagen samhället skapat. Men jag har några saker som jag gör där jag verkligen INTE tänker på något annat än det jag gör just där och då. För det första, när jag läser är jag väldigt fokuserad på min bok, förutsatt att det är en intressant bok förstås! Jag är som i en bubbla och det är ett så skönt tillstånd att var i. Det märks också för att tiden går så fort och då är man verkligen ”inne i någonting”. Lösa korsord kan vara en bra variant också, bra för minnet (som tyvärr sviker oss ju äldre vi blir)!

En annan sak som är bra är att yoga. Det är bara så härligt och meditativt. Samma sak här, vips så har det gått 2 timmar. Jag tror att hittar man glädjen i någonting man tycker är spännande och kul så gör det en gott! Man finner lugnet, här & nu känslan och framför allt en mental avkoppling.

Jogga/promenera i skogen är bara bästa! Inga avgaser heller…man är liksom ett med mother nature. Sedan djur, de gör en så himla harmonisk, speciellt i ett samspel som t ex ridning. Jag är en stalltjej sedan jag var liten, har inte ridit på länge nu men funderar att börja igen, har ju flera ridskolor runt knuten där jag bor så egentligen finns ingen ursäkt. Tillsammans med hästen är du ett, det går inte att tänka på annat när du är i stallet och har skötsel och ridning att utföra. Man bara är, här & nu!

Vad gör ni för att finna ro och en känsla som ger harmoni, avkoppling och att vara där livet pågår just nu? Kom gärna med tips och ideér, tror det är många läsare som skulle bli glada och uppskatta att få lite råd och inspiration!

Ha det fint och stanna upp ibland, it´s worth it!

KRAM

 

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.