Influensa och känner du igen dig?

DSC03895.JPG

DSC03870.JPG
Ljuvliga Deiá

DSC03918.jpg

DSC03901.JPG
Puro Beach

Drömmer mig bort till Mallorca. Hjälper att tänka positivt och styra bort eländet när det är som värst! För vad är bättre än att minnas fina stunder och blicka tillbaka på dem?

DSC03928.JPGJag återvänder mer än gärna hit igen, om det är något som får en på gott humör så är det sol vind och vatten.

DSC03905.JPG

DSC03926.JPGDet är ryggläge sedan nästan två veckor och jag har nog aldrig varit så sjuk, tar nästan knäcken på mig! En hosta som river i bröstet och man tror nästan lungorna ska flyga ut, hög feber, halsont, ont i öronen och igentäppt i bägge näsborrarna. Jag borde inte gnälla, finns de som har det tusen gånger värre, jag vet. Men man känner sig verkligen ynklig och liten när man är så dålig. Hjälplös på något sätt.

Ändå…ändå så maler tankarna; har jag betalt den där räkningen, finns det mat i kylen, behövs det handlas, har katten rent vatten, tvätten hjälp! Jobbet, vet att det är full rulle där hur klarar de sig nu när jag är borta, kanske fler som är sjuka, åh herregud!? Barnen, klarar dom sig, min sjuke make hur mår han? Alltså vad är det för fel på mig! Man vänder ut och in på sig och lägger allt ansvar på sig själv trots att man ligger halvt död i sängen och kan inte göra någonting oavsett. Någon som känner igen sig?

Tankar, ibland blir jag galen på dem. Min psykolog, Krister som han heter, sa till mig såhär under ett samtal: Pia, du måste bli lite mer av en slacker! Hade aldrig hört ordet förut. Vad menar du sa jag, vad är en slacker?

DSC03836
Mallorca i somras med en underbar vy från vårt boende.

Jo, det är en sådan person som skiter lite i allt, sa han. Hur då, sa jag. Ja, om du t ex öppnar kylen och upptäcker att mjölken är slut tänker du nog, ooops måste direkt åka till affären och handla mjölk. Lägg då till; eller inte! Så lätt men sååå väldigt väldigt svårt. Men jag vet att jag måste, måste börja tänka om, inte vara alla till lags, säga nej, sätta gränser och vara mer tydlig.

Jag vill inte vara duktig flicka längre, det finns ingenting gott i det. Lika lite som det finns något gott med den sk Jantelagen, som jag för övrigt begravt i Arvika en gång i tiden men  ändå är svår att bli av med, usch! Fyller 50 nästa år så från och med nu säger jag bye bye till både duktig flicka och Jante för alltid!

KRAM

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.