Min weekend i norr!

dsc05699.jpgDe som klagar på iskyla här nu vet inte vad de pratar om! Vår weekend tillbringades i ett mycket mer kylslaget Norrland kan jag lova. -27 vad sägs om det!? Det var så mycket snö så det kommer ligga kvar till midsommar säkert. Men så vackert och så vitt! Love it. Bakom mig ser ni Umeå stadskyrka, väldigt vacker och pampig är den.

 

DSC05712.JPG

Vi spatserade längs med älven och det var verkligen friskt och mysigt. Husen som ligger utmed älven är jättefina och ligger perfekt. Här skulle man bo!

DSC05703.JPG

DSC05677.JPGVi bodde på Elite Hotel Mimer som var ombyggt från en gammal skola, jätteläckert och fantastiskt snyggt inrett. Kliniskt rent och en underbar frukostbuffé! Här bor man om man är i Umeå helt enkelt.

img_6684

Vi bodde i rummet ni ser rakt fram i mitten.

IMG_6686
Toalett på Mimer

img_6734

På kvällen åt vi middag på Köksbaren som är med i White Guide. Vi tog sociala middagen som bestod av masssa olika smårätter som man delar på, det var ett jättetrevligt koncept och himmelskt gott! Personalen var hur trevlig som helst och kunniga i gastronomi och viner så det förslog! Nedan, gänget är samlat, gud vilken kväll vi hade, jag skrattade så jag tjöt. Lotta min kusin är ju bara så roligt, en riktig knäppgök som vi kallar henne, med glimten i ögat alltså;). Lotta till vänster och sedan hennes man Ronny bredvid, Janne och jag.

IMG_6753

IMG_6745

Fishtacos som bara smälte i munnen.

IMG_6750

Mat, mat, mat, ja helgen bestod mestadels av mat, ja lite annat också såklart, ovan; pärlhöna med hummer och rotfrukter, till det serverades en liten hummersoppa bredvid, OMG vad jag njöt! Till efterrätt fick vi Pannacotta av passionsfrukt och vit choklad, med popcorn, toppat med en ljummen chokladsås och grillad ananas. Låter ju helknasigt men det var magiskt gott.

Nu tv och the!

 

 

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.