Vad fan är avundsjuka bra för?

Vad är avund och vad står det för egentligen? Man hör på själva ordet att det är något som inte är bra, avundsjuka, sjuka, något sjukt, alltså inte friskt. Ordet avund betyder harm eller fiendskap. Avund är en av de sju dödssynderna och bottnar i dålig självkänsla. En avundsjuk person önskar andra olycka, att de skall misslyckas eller att något dåligt händer dem. Eller så önskar man att man själv vore i den andres kläder, ha den andres bil, båt, hus ja gud vet allt?! Men mår man bättre då? Avundsjuka leder till negativ energi, att man själv mår dåligt och blir stressad. Vad är nyttan med det?

Jag orkar inte höra på människor som vill dra ner en i sin egen skit. Sänka dig till deras eget misslyckande och låga nivå.  Typ ”om inte jag mår bra ska du heller inte må bra eller bättre”. Att projicera över sitt eget elände på någon annan har endast ett syfte; att må lite bättre själv, lindra sitt eget dåliga mående och göra det lite mer uthärdligt.

Jag har lärt mig, efter läst åtskilliga psykologiböcker, att känna igen detta beteende och jag kan läsa av det direkt. Genom att besitta den förmågan kan jag lätt pre-agera och säga ifrån innan det skadar mig och säkert, efter lite eftertanke, även den andre också med ett mycket dåligt samvete. Hur kul är det att ha dåligt samvete som gnager och rider en om nätterna, nej inte vidare kul, snarare väldigt väldigt jobbigt!

Processed with VSCO with t1 preset

Känslan av avund är så vanlig hos människor, mer eller mindre. Djupt rotad redan hos små barn. Kan man bota det? Jo, det kan man, jobba med sig själv, sitt inre och hur man vill leva sitt liv. Stärk din självkänsla, gläds med andras framgångar och välmående, ge av dig själv till andra så ska du se att du får dubbelt eller mer tillbaka. Är du trygg och nöjd i dig själv behöver du inte känna avundsjuka på andra. Du kan skaffa dig det du själv vill ha på egen väg. Var fokuserad på vad du vill, agera och framför allt affirmera!

 

KRAM och ha en underbar dag!

 

 

 

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.