Operakällaren

 

Ok, precis OK, så var det således dax för Operakällaren och Stefano Catenacci att visa upp sina prominenta kockkunskaper! Som ansvarig för kungabarnens bröllopsmiddagar borde det inte gå fel och det gjorde det inte heller kan jag lova! Häng med nedan!img_7124-e1522596069412.jpg

Vi började eftermiddagen med våra bästa vänner Eva och Magnus på Tures i Sturegallerian med en liten AW. Vissa hade ju arbetat men inte Janne och jag. Öh…jo vi hade bestämt ledig dag på tu man hand men J arbetade ändå och sur blev jag så nu är han ”skyldig” mig 2 tu-man-hand-dagar i gengäld, haha! Nej, skämt å sido men det blir lite trist när man bestämt och sett fram emot en dag tillsammans och så ändras det samma dag. Jag gick själv en sväng på NK, hittade massa fina plagg på Filippa K, köpte en urfin sidenscarf! Plaggen fick dock vänta, tycker det är ganska härligt att ”förspana” och prova sedan hem och sova på saken.

Så fint det ligger alldeles framför slottet med vattnet emellan. Det här var Magnus idé, hade nog aldrig kommit på att gå hit annars. Man tänker liksom inte på att det är restaurang här.

img_7127.jpg

img_7126

Spana in entrén, bara den är ju som en dröm! Vi blev behandlade som prinsar och prinsessor kvällen rakt igenom. Vilken service, aldrig varit med om något liknande! De höll upp dörren, tog våra ytterkläder, drog ut stolarna, visade vägen till damrummet och höll upp dörren. Ja vi fick också små stolar att ställa våra handväskor på. Mellan varje rätt borstades smulor av från bordet med små borstar. Varje rätt ställdes ner på bordet exakt samtidigt av 4 stycken servitriser och kypare som gav oss den bästa servicen under kvällen och det var med en elegans utan dess like.

img_7130

Varma handdukar att torka av händerna med innan entré entrérätten. Ja, mellan varje rätt serverades ytterligare en liten aptitretare så vår trerätters blev egentligen en typ 7-rätters i slutändan.

img_7137

Rosa Champagne a lá Moêt & Candon

Pocherade ostron…

Till förrätt tog jag gravad och lättrökt Fröyalax med bakad purjolök, vichyssoise, picklad syltlök samt bovetekrisp. De andra tog råbiff på svenskt nötkött med gulbetscrème, Västervikssenap samt friterat vaktelägg.

img_7152

 

Älskade inredningen och tystnaden här inne i matsalen. Det var en så skön, soft  ljudnivå, akustiken var dämpad och det gick att höra vad man sa till varandra.

img_7148.jpg

Min dessert – maräng med blodapelsinsorbet, cheesecake kräm samt hibiskus iste smaksatt med yuzu. Så delikat!

img_7134.jpg

Kolla in drinkvagnarna, med dessa kom de till bordet och man fick välja ur sortimentet. Detta gällde all sorts alkohol. Mysigt sätt att bli serverad på!

img_7158.jpg

Toalettselfie, passade sig inte riktigt att hålla på och ta selfies i OK:s matsal direkt, haha!

Ikväll är det hemmamiddag som gäller, min bror och hans flickvän kommer till oss. Det ska bli så mysigt, hon är världens härligaste, goaste göteborgare med lätt till skratt och en positivism som smittar av sig!

Önskar er en skön ledig dag!

KRAM P

 

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.