It´s all about exercise

PUST och STÖN..Hej vänner! Hur mår ni idag? Hoppas allt är bra. Har precis avslutat ett träningspass och mår toppen! Skulle gärna hinna träna mer än jag gör men man får vara nöjd med det man hinner med. För visst är ändå träning livet på något sätt. Herregud vad bra man mår efteråt. Finns inget som slår ett träningspass. Så mycket forskning som bevisat att det gör gott för precis allt, från kropp till knopp. Jag är 49 år och ändå kan jag säga att jag känner mig i bra form trots att min träning har gått lite i perioder senaste tiden. Det jag vill göra nu och kommer satsa på är att bygga upp min muskulatur. Jag vill bli starkare. Dels för att förhindra och förebygga benskörhet, ryggskott och annant som kommer ju äldre man blir. Men också för att forma min kropp. Jag vill helt enkelt få en snygg figur och det kan man definitivt få med hjälp av rätt träning.

Idag ska jag dela med mig av ett 40 minuters program jag har börjat med. Det är från en influenser som heter Joanna Swica. Ni kan läsa hennes blogg här: https://joannaswica.metromode.se. Hon är en verklig inspirationskälla när det gäller träning. Dessutom är hon rolig, modemedveten, öppen, positiv och glad, som en härlig vitamininjektion. Hon säger vad hon tycker och räds inte något, I like! Vilken powerlady!

IMG_0761.JPG

OMG! .. Hi friends! How are you today? Hope all is well. Just finished a workout and feeling awesome! I would like to practice more than I do, but you may be happy with what you are doing. Certainly, however, exercise is life in some way, feels so good afterwards. There’s nothing like a training session. So much research proved that it makes good for just everything, physically and mentally. I’m 49 years old and yet I can say that I feel in good shape even though my workout has gone a bit in recent times. What I want to do now is focus on building up my muscles. I want to be stronger. Firstly, to prevent osteoporosis, back shots and other things, that comes when you get older. But also to shape my body. I just want to get a nice figure and you can definitely get it through the right training.

 Today I’m going to share a 40 minute program I’ve started with. It is from an influencer called Joanna Swica. You can read her blog here: https://joannaswica.metromode.se. She is a real source of inspiration when it comes to training. In addition, she is funny, openminded, positive and happy a like a great vitaminboost. She says what she thinks and does not fear anything, me like! What a powerlady!

IMG_0736

IMG_0730-2.jpg

Så himla bra också när du egentligen kan utföra detta program var som helst du behöver; din egen kroppsvikt, en pilatesboll och hantlar.

So perfect too when you can really do this program anywhere! You need; your own body weight, a pilates ball and weights.

40 minutes exerciseprogram a lá Swica

a) INTERVALLER Uppvärmning: 5 min jogg

3 min – 4.50 tempo

2 min – 4.10 tempo

1 min – 4.00 tempo x 2 varv

a) INTERVALLS Warm up: 5 min jogging

3 min – 4.50 pace

2 min – 4.10 pace

1 min – 4.00 pace x 2 turns

IMG_0765.jpg

b) 5 varv x 15 reps

Liggande drag baksida lår och säte med pilatesboll

Bicepscurls

Armhävningar

Stående sidodrag (mage) med vikt

Stående axelpressar med hantlar

c) 3 x 1 min plankan

b) 5 turns x 15 reps

 Back thigh and gluteus with pilates ball

Biceps curls

Push-ups

Standing sidewall (stomach) with weight

Standing shoulder presses with weight

c) 3 x 1 min plank

IMG_0764-2.jpg(bilder lånade av Joanna Swica)

Lycka till och kör hårt, men utgå ALLTID från er egen träningsförmåga och jämför er inte med andra. Ni kommer känna er som en ny människa, jag lovar!

KRAM P

Good luck and go for it! Remember, ALWAYS be based on your own training ability and do not compare with others! You will feel like a new person, I promise!

LOVE P

 

 

 

 

Författare: piaandarkjohannesdotter

Contact: p.andarkjohannesdotter@gmail.com

5 reaktioner till “It´s all about exercise”

  1. Jag gillar också Joanna Swica även om jag är waaaay from hennes ålder och ork😀men peppande är hon. Ska ta och testa henen sträningspass som du la ut på bloggen.
    Ha en fin dag!

    Gilla

    1. Hej Susanna! Tack för ditt mail, det är så kul när ni kommenterar! Jag tycker personligen inte att åldern spelar någon roll så länge man blir inspirerad och positivt påverkad av en annan människa. Jag är också mycket äldre och orkar inte träna så som Joanna men hon får mig att träna om än inte på hennes nivå. Kör hårt Susanna, vi peppar varandra! Kram och ha det fint!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.